Wybór dobrze dopasowanego granitora może zadecydować o osiągnięciu sukcesu w biznesie związanym ze sprzedażą mrożonych deserów. Granita, tradycyjny włoski przysmak, zdobywa coraz więcej popularności w wielu krajach, będą odświeżającą alternatywą dla typowych lodów. Żeby dostarczyć swoim klientom produkt wysokiej jakości, warto się skupić na najważniejszych parametrach podczas wyboru urządzenia, z jakich najważniejsze to wydajność chłodzenia, pojemność zbiorników, mechanizm mieszający oraz łatwe czyszczenie o obsługa.

Wydajność chłodzenia jest bardzo ważna dla otrzymania wysokiej jakości produktu, dlatego dobry granitor powinien równomiernie i szybko schładzać mieszankę. Pojemność urządzenia należy dostosować do przewidywanej skali sprzedaży, przy czym modele z większymi zbiornikami lepiej się sprawdzą w miejscach gdzie jest duże natężenie ruchu, a te z paroma nieco mniejszymi pozwolą na oferowanie jednocześnie paru smaków. Nie mniej istotny jest sposób mieszania.

W lepszych granitorach spiralne mieszadła ze stali nierdzewnej zapewniają jednolitą konsystencję składników i zapobiegną tworzeniu się lodowych grudek, a możliwość regulacji prędkości mieszania pozwala dostosować konsystencję do różnych typów deseru. Łatwość obsługi i czyszczenia to następne rzeczy mające ogromny wpływ na funkcjonowanie na co dzień biznesu, z tego też powodu warto szukać modelu, który to zapewni. Nie można też zapomnieć o zaopatrzeniu się we wszelkie potrzebne akcesoria, na przykład takie jak podgrzewacz do sosu.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz
You May Also Like