Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to rodzinna pasieka, wyrabiająca najlepszy miód ze spadzi jodłowej. Dookoła pasieki znajduje się więcej niż trzydzieści ha lasów jodłowych, które stanowią ważne źródło w produkowaniu miodu spadziowego. Jest to miód zaliczany do unikatowych, gdyż pojawia się nawet raz na parę lat, a terminu jego pojawienia się nie można przewidywać. Posiadacz pasieki zaznacza, że walory miodu z niewielkiej pasieki są nie do podważenia. Pasieka wytwarzająca miód ze spadzi posiada 10 pni. Z uwagi na fakt, iż nie jest to wytwarzanie masowe, można spodziewać się pozyskania produktów wysokiej jakości. Dzięki temu wielbiciele miodu, doceniający również jego atuty pozytywne dla kondycji zdrowotnej rzeczywiście będą usatysfakcjonowani z tego, co jest dla nich zaproponowane. Miód spadziowy iglasty nabywać można online, a więc zaopatrywać mogą się w niego konsumenci z całej Polski. Miód sprzedawany jest w słojach o przeróżnej objętości, a jego cechy są wyjątkowo dokładnie scharakteryzowane.
W związku z tym, każdy kto interesuje się tym produktem, może wybrać stricte taki, jaki spełni jego poszczególne wymagania. Miód spadziowy iglasty wytworzony jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia oraz gałęzi drzew, do jakich zaliczają się: sosna, świerk, jodła, albo modrzew. W spadzi iglastej można znaleźć dużo korzystnych dla kondycji zdrowotnej elementów. Ciemny kolor, jaki posiada miód spadziowy iglasty jest rozpoznawczy dla tej odmiany. W jego smaku będzie dominować łagodniejsza nuta i nie jest aż na tyle przesłodzony, jak pozostałe gatunki miodu.
Można znaleźć w nim z kolei parokrotnie więcej biopierwiastków, pozytywnych dla zdrowia niż w miodach pobieranych z kwiatów. To cenne źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu a także magnezu. Znajduje się również w nim więcej białek oraz aminokwasów aniżeli w miodach nektarowych oraz witaminy z grupy A, B, C i K. Miód ze spadzi liściastej w krótszym czasie zregeneruje również kondycję po przebytej chorobie, podbudowując odporność, jak i regulując pracę układu pokarmowego a także układu krążenia.
+Artykuł Sponsorowany+